Uniek jubileumproms AMVZ!

Dit jaar waren de agenda’s van de muziekliefhebbers in ons dorp op Koningsavond plotseling leeg, geen vooraankondiging, niets. Er werd een jaarlijks terugkerend concert van de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) gemist: de Proms. Het is even wachten, maar schrijf het direct op in de agenda: zaterdag 1 juni 2024 een onvergetelijke jubileumproms! Dit jaar staat de 40- jarige verjaardag van ons mooie dorp centraal. Het concert zal dan ook vanuit de daarvoor speciaal ingerichte grote tent op het manifestatieterrein van Zeewolde opgevoerd worden. Omdat het een jubileumconcert wordt, heeft de AMVZ het niet nagelaten een aantal leuke en bijzondere gasten uit te nodigen. En uiteraard allemaal optredens van Zeewoldenaren.

Zo zingt het welbekende Oecumenisch Koor “Voice” prachtige nummers. Daarnaast is ook het Zeewolder Symfonieorkest van de partij en spelen zij samen met de AMVZ bekende nummers. Een wonderlijke combinatie, een fanfareorkest en een symfonieorkest dat ook een koor begeleidt. Daarnaast zal ook de marchingband “Blue Seals” zijn straatoptreden even in de koelkast zetten en optreden in de tent met de AMVZ samen. Zoals u leest, speelt iedereen met elkaar, heel bijzonder. Wat de avond nog spectaculairder maakt is de komst van de fantastische zangeres: Nadine Rozendaal uit Zeewolde. Zij zal haar unieke stemgeluid gebruiken voor prachtige solo songs en ook samen met de AMVZ. Een ongekend mooie combinatie van een veelbelovend jong talent uit ons eigen dorp. Het combo, Erik Nagtegaal op basgitaar en onze vertrouwde beiaardier Boudewijn Zwart op piano, zullen de artiesten en orkestleden zo goed mogelijk begeleiden. Een heel uniek programma met veel Zeewoldens talent wat bij elkaar komt en elkaars krachten op deze avond samenbrengt.

Daarnaast heeft de AMVZ ook nog een wereldprimeur: een volledig nieuw gecomponeerd stuk door de bekende componist Jan de Haan. Dit muziekstuk is speciaal geschreven in opdracht van de gemeente Zeewolde voor en over het dorp Zeewolde. Het stuk brengt de oorsprong van Zeewolde tot leven, vanaf het moment dat er nog niets meer was dan water. Alleen de kwetterende watervogels en de ruisende wind waren hoorbaar. De luisteraar wordt meegenomen in het verdrijven van water, het droogleggen, de stilte van eindeloze zandvlaktes en ruisend riet, langzaam bewegend naar het ontstaan van een nieuw dorp: Zeewolde.

De avond wordt afgesloten met nog een primeur: het door Margriet Poortstra geschreven “Zeewolde 40 jaar Lied”, dat is gecomponeerd door Boudewijn Zwart. Een lied dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Alle artiesten van de avond zullen deze uit volle borst meezingen uiteraard. Een niet te mogen-missen-avond, vol kippenvelmomenten en dat van meer dan genieten en plezier. De avond wordt gepresenteerd door Boudewijn Zwart, die deze avond een dubbelrol vervult.

Het concert vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 in de grote tent op het manifestatieterrein. De avond start om 20:00 uur. Kaarten reserveren kan via deze link. De toegang is gratis.