Openlucht concert Carillon, AMVZ en Nij Libben

Op zaterdagmiddag 10 juni a.s. laat de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) op wel een heel bijzondere manier van haar horen. Zij zullen deze middag te beluisteren zijn vanuit het midden van het centrum van Zeewolde: in de buitenlucht. Bij goed weer zal het orkest te vinden zijn op het Kerkplein, bij regen onder het afdak van de bibliotheek. Dit bijzondere openluchtconcert doen zij niet alleen. Vanuit de kerktoren zal vanaf 13:30 het carillon starten met deze bijzondere middag. Beiaardier Boudewijn Zwart zal het eerste half uur voor zijn rekening nemen en de luisteraar meenemen in aloude en bekende klanken. Vervolgens neemt de AMVZ het stokje over en zal diverse muziekstukken gaan spelen. Een afwisseling van lichte muziek, een vrolijke mars, en het muziekstuk “Around the Whisky Jar” komt voorbij. Dit laatste muziekstuk is ook tijdens het promsconcert gespeeld door de AMVZ. Een blije Ierse medley gebaseerd op vijf traditionele Ierse wijsjes, waar zelfs het stemgeluid van het orkest op de proef wordt gesteld. De Zeewoldense muziekvereniging en Boudewijn Zwart zijn niet de enige optredens tijdens dit openluchtconcert. Ook het Friese orkest “Nij Libben” uit Witmarsum onder leiding van Andries Kramer, is uitgenodigd om dit buitenconcert muzikaal in te kleuren. Eerder beleefde onze eigen muziekvereniging in het Friese plaatsje Pingjum een repetitieweekend. Zij werden uitgenodigd door Nij Libben in Witmarsum, voor een gezamenlijk concert. Dat verliep zo leuk dat het orkest nu naar de Flevopolder komt. Leuk detail daarbij is dat onze eigen dirigent van de AMVZ, Marten Miedema, als klein jongetje is gestart in dit orkest en tevens dirigent is geweest van deze Friese fanfare. Beide orkesten spelen deze middag afwisselend. De middag wordt rond 16:00 uur afgesloten met een gezamenlijk optreden, waarbij Boudewijn Zwart ook met het carillon zal meespelen. Kortom: een aanrader voor iedereen die zin heeft in het voelen van de zon op de wangen, de frisse wind door de haren, gedragen door een afwisseling van muzikale klanken. Meer informatie: www.amvz.net