Nu het einde van 2020 in zicht komt, is het de AMVZ gelukt om ondanks alles, een concert te organiseren. Ondanks alle maatregelen, lukt het om “op afstand” en rekening houdende met de 1,5 halve meter, dit te plannen. Dit doet het orkest door middel van een live optreden via de Lokale Omroep Zeewolde.

De orkestleden zullen op dinsdagavond 15 december live te zien en te horen zijn, bij de Zeewoldense omroep. Er is hard gewerkt aan diverse muziekstukken, waarbij de kerstsfeer niet zal ontbreken. Het is een bijzonder concert voor de leden. Desalniettemin is het de afgelopen tijd moeilijk geweest om te repeteren met elkaar. Tijdens de lockdown periodes moesten zij de muziekinstrumenten in de koffer laten en uiteraard thuis blijven. Nu mag er alleen met strikte maatregelen gerepeteerd worden in de Verbeelding. Voor het orkest is het een opluchting dat, ondanks de geldende maatregelen, dit concert toch plaats kan vinden. Geen live publiek dit jaar helaas, maar ook op deze creatieve manier kan er genoten worden van het orkest en de muziek.

Extra bijzonder is het ook, dat er deze avond afscheid genomen wordt van de interim-dirigent, Arno Groeneveld. Na de Kerstvakantie gaat de AMVZ starten met een nieuwe aangenomen dirigent: Marten Miedema. Marten is een zeer ervaren dirigent en heeft diverse orkesten onder zijn hoede. Naast zijn werk als dirigent en muziekdocent is hij ook actief als arrangeur en jurylid. Marten woont in Workum (Friesland).

Naast het concert via de Lokale Omroep Zeewolde, zal de vereniging ook hoorbaar zijn in het centrum in de week voor Kerst. Dit doen ze door verspreid in het centrum, in kleine groepjes, met elkaar kerstliedjes te spelen. Zo wordt het missen van de jaarlijkse kerstmarkt nog een beetje goedgemaakt. Houd voor het concert en programma op 15 december de website van de LOZ in de gaten: www.lokaleomroepzeewolde.nl.