In Open Haven wordt op zondag 14 november om 12.00 uur Open Haven een duo concert verzorgd door twee fanfare orkesten. Naast Algemene Muziekvereniging Zeewolde zal ook het Friese orkest ‘Nij Libben’ haar klanken laten horen. Toegang is gratis.

Na een lange muzikale stilte, wordt er weer volop muziek gemaakt bij de AMVZ. Op het moment dat het weer mocht, zij het op 1,5 meter afstand in het begin, twijfelde de AMVZ geen moment. De instrumenten werden wederom uit de koffers getrokken, schoon gespoeld, warm geblazen en het stof van het bladmuziek geveegd. Iedere muzikant stond klaar voor een nieuw seizoen en voorzichtig aan werden er weer plannen gemaakt voor nieuwe optredens en concerten. Een eerste optreden werd gedaan in de zomerzon op de RCN camping. Nu de herfstige buitentemperaturen dit soort ‘frisse lucht’- concerten niet meer mogelijk maakt, is er gekozen voor een binnen locatie.

Het eerste binnenconcert op 14 november van AMVZ is gelijk een duo-concert met het Friese fanfare orkest ‘Nij Libben’. De muzikale gasten uit dit mooie Friese dorp hebben eerder de AMVZ als hun gast mogen ontvangen. Dit beviel zo goed dat beide orkesten weer een ontmoeting hebben georganiseerd in november. De AMVZ staat onder leiding van de Friese dirigent Marten Miedema uit het Friese Workum. “Een ieder is van harte welkom om te komen luisteren naar dit verrassende duo concert.”